Ficăței înveliți în bacon
O mâncare simplă, dar savuroasă, potrivită pentru zilele când nu mai știi ce să mai gătești. Un avantaj e că se pot face mai mulți, iar o parte se pot congela pentru fi gătiți altă dată. După ce înveliți ficățeii în bacon, îi așezați pe o farfurie pe care o băgați la congelator. După vreo 2 ore îi mutați într-o pungă sau o casoletă. La decongelare, îi lăsați în tavă vreo jumătate de oră la temperatura camerei, apoi adăugați untul și îi coaceți.
Pentru 4 porții
- 500 g ficăței de pui
- 150-200 g bacon feliat subțire
- unt clarifiat
Ficățeii de pui se spală și se scurg bine. Se taie în 2, dacă sunt prea mari. Se învelesc în felii de bacon și se așază într-o tavă.
Nu e nevoie de sare, baconul este suficient de sărat. Se pun din loc în loc niște bucățele de unt. Se da tava în cuptorul încins la 200 grade C pentru vreo 25-30 de minute. Se servesc cu murături (de exemplu, kimchi) sau cu o garnitură de legume sotate.





