Ficăței înveliți în bacon
fel principal, garnituri

Ficăței înveliți în bacon

O mâncare simplă, dar savuroasă, potrivită pentru zilele când nu mai știi ce să mai gătești. Un avantaj e că se pot face mai mulți, iar o parte se pot congela pentru fi gătiți altă dată. După ce înveliți ficățeii în bacon, îi așezați pe o farfurie pe care o băgați la congelator. După vreo 2 ore îi mutați într-o pungă sau o casoletă. La decongelare, îi lăsați în tavă vreo jumătate de oră la temperatura camerei, apoi adăugați untul și îi coaceți.

Pentru 4-5 porții

  • 500 g ficăței de pui
  • 150-200 g bacon feliat subțire
  • unt clarifiat

Ficățeii de pui se spală și se scurg bine. Se taie în 2, dacă sunt prea mari. Se învelesc în felii de bacon și se așază într-o tavă.

Nu e nevoie de sare, baconul este suficient de sărat. Se pun din loc în loc niște bucățele de unt. Se da tava în cuptorul încins la 200 grade C pentru vreo 25-30 de minute. Se servesc cu murături (de exemplu, kimchi) sau cu o garnitură de legume sotate.


TOTAL: 680 grame, 1433.2 calorii, 111.5 proteine, 106.2 lipide, 1.5 carbohidrati, 0.9 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Ficăței înveliți în bacon
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 20 Review(s)

Leave a Reply