Varză nouă cu brânză, la cuptor
Pentru această rețetă se poate folosi numai varza nouă, de primăvară, care este foarte fragedă. Iese un soi de budincă de varză, gustoasă și consistentă.
Pentru 4 porții
- 300 g varză
- 100 g telemea maturată (sau cașcaval)
- 5 ouă
- 150 g smântână grasă
- 60 g unt
- 50 g parmezan
- sare, condimente
Se unge cu unt o formă de ceramică sau de sticlă rezistentă, iar restul untului se topește. Varza se toacă nu foarte mărunt și se pune în formă. Deasupra se presară telemeaua tăiată cuburi, se mai înfundă printre varză.
Ouăle bat cu smântâna și untul topit, se adaugă sare și condimente după gust (eu am folosit pudră de usturoi) și se toarnă compoziția peste varză. Deasupra se presară parmezan ras.
Forma se dă la cuptorul încins pentru vreo 30-40 de minute, până la rumenirea suprafeței.
Se servește imediat, ca fel vegetarian sau ca garnitură la carne. E bună și rece.
TOTAL: 935 grame, 1840.1 calorii, 77.5 proteine, 153.6 lipide, 24.2 carbohidrati, 6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.