Paste konjac cu bacon și smântână
fel principal, garnituri

Paste konjac cu bacon și smântână

Asta e rețeta mea preferată de a pregăti pastele konjac. Ies atât de savuroase, învăluite în sosul cremos, încât la sfârșit îți vine să lingi farfuria.

  • 1 pachet de paste konjac (spaghete sau tăieței) (tăiței)
  • 100 g bacon sau kaiser
  • 2 caței de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline sau unt
  • 150 ml smântână dulce de minim 30% grăsime
  • 2-3 linguri de parmezan ras
  • sare, piper măcinat, parmezan pentru servit

Pastele se scot din pachet, se clătesc bine într-o strecurătoare și se pun la fiert pentru 2-3 minute într-o oală cu apă.

Între timp, într-o tigaie se încinge untul, se călește usturoiul tăiat mărunt împreună cu baconul tăiat fâșiuțe.

Se scurg pastele fierbinți și se mută în tigaie, se amestecă și se țin împreună câteva minute, pentru ca pastele să preia aroma baconului.

Se adaugă smântâna dulce, se lasă câteva clocote până se îngroașă sosul. Se presară parmezanul și se închide focul.

Pastele se servesc imediat, presărate cu piper măcinat și opțional, cu parmezan suplimentar.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Paste konjac cu bacon și smântână
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 25 Review(s)

Leave a Reply