Limonadă cu ghimbir și mentă
Îmi place mult aroma proaspătă și revigorantă a ghimbirului, precum și gustul său ușor picant. Îl folosesc destul de des iarna la ceaiuri și vara la limonade. Pentru rețeta de azi aveți nevoie de un blender cu vas înalt. În câteva minute obțineți o limonadă aromată și răcoritoare, perfectă de avut mereu la frigider. Coaja galbenă a lămâilor o puteți rade în prealabil, pentru a o păstra la frigider, cu îndulcitor. Dar o puteți lăsa, numai că în acest caz, limonada va avea o tentă ușor amăruie.
Pentru 1,5 litri de limonadă
- 1 lămâie, de preferință netratată
- 40-50 g rădăcină de ghimbir
- câteva frunze de mentă
- îndulcitor după gust (pulbere sau lichid)
- 1,5 litri apă filtrată
Lămâia spălată se taie sferturi. Ghimbirul se spală bine și se taie în 2-3 bucăți, nu e nevoie să se curețe de coajă, doar de părțile mai întunecate, dacă e cazul. Lămâia cu ghimbirul și frunzele de mentă se pun în blender și se toarnă apa.
Se mixează timp de vreo 10-15 secunde.
Se strecoară și se îndulcește după gust. Se păstrează la rece.