Limonadă cu ghimbir și mentă
deserturi, băuturi

Limonadă cu ghimbir și mentă

Îmi place mult aroma proaspătă și revigorantă a ghimbirului, precum și gustul său ușor picant. Îl folosesc destul de des iarna la ceaiuri și vara la limonade. Pentru rețeta de azi aveți nevoie de un blender cu vas înalt. În câteva minute obțineți o limonadă aromată și răcoritoare, perfectă de avut mereu la frigider. Coaja galbenă a lămâilor o puteți rade în prealabil, pentru a o păstra la frigider, cu îndulcitor. Dar o puteți lăsa, numai că în acest caz, limonada va avea o tentă ușor amăruie.

Pentru 1,5 litri de limonadă

  • 1 lămâie, de preferință netratată
  • 40-50 g rădăcină de ghimbir
  • câteva frunze de mentă
  • îndulcitor după gust (pulbere sau lichid)
  • 1,5 litri apă filtrată

Lămâia spălată se taie sferturi. Ghimbirul se spală bine și se taie în 2-3 bucăți, nu e nevoie să se curețe de coajă, doar de părțile mai întunecate, dacă e cazul. Lămâia cu ghimbirul și frunzele de mentă se pun în blender și se toarnă apa.

 

Se mixează timp de vreo 10-15 secunde.

Se strecoară și se îndulcește după gust. Se păstrează la rece.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Limonadă cu ghimbir și mentă
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)

Leave a Reply