Brânză halloumi la grătar
Încă o rețetă inspirată din Grecia. Halloumi este un soi de brânză mai tare, originară din Cipru, dar populară și în alte țări din preajma Mării Mediterane. Această brânză are un punct de topire mai ridicat, fapt care permite gătirea ei pe grătar sau în tigaie. Se găsește în hypermarketuri, la raionul cu brânzeturi, sub denumirea de „halloumi” sau „brânză pentru grătar”. De obicei este în formă dreptunghiulară sau rotundă, în pachete de câte 2 felii. Se gătește foarte rapid și poate reprezenta o alternativă pentru carne, datorită conținutului de proteine și grăsimi. În Grecia se servea pe post de aperitiv, dar merge foarte bine și ca un prânz sau o cină mai ușoare.
Pentru 1 porție
- 1 felie de brânză halloumi
- un pic de ulei de cocos
O tigaie grill se unge cu ulei de cocos și se încinge la foc mediu spre mare. Se frige felia de brânză halloumi, cam câte 1-2 minute pe fiecare parte, până se rumenește.
Se servește imediat, alături de o salată de crudități sau orice garnitură de legume.