Clătite keto din făină de cocos
Încă o rețetă de clătite fără gluten, de data asta din făină de cocos. Nu au gust de omletă, sunt preferatele mele, le fac destul de des în ultima vreme. Pot fi folosite cu succes la rețeta clătitelor umplute cu brânză.
De ceva timp folosesc 2 tigăi pentru coacerea clătitelor low-carb de orice fel. În acest fel, nu risc să le rup când le întorc cu paleta. Vă recomand și vouă acest procedeu.
Pentru 6-7 clătite
- 4 ouă
- 200 ml smântână dulce (30-35% grăsime)
- 35-40 g făină de cocos (în funcție de mărimea ouălor)
- 1 lingură îndulcitor Green sugar sau alt îndulcitor preferat, opțional
- vanilie, opțional
- ulei de cocos pentru uns tigaia
Într-un bol se mixează toate componentele rețetei, în afară de ulei. Se lasă 10-15 minute. Se încinge o tigaie de clătite, se unge cu puțin ulei de cocos și se toarnă câte un polonic din aluat, rotind tigaia, ca să se întindă aluatul uniform. Clătita se coace timp de 1-2 minute, apoi se răstoarnă în a doua tigaie, încinsă și ea, unde se mai ține maxim 1 minut, apoi se scoate pe un platou. La fel se procedează și cu restul aluatului.
TOTAL: 485 grame, 1169.6 calorii, 40.2 proteine, 104.5 lipide, 14.8 carbohidrati, 12.3 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.