Ruladă de carne tocată cu parmezan, în crustă de bacon
fel principal, garnituri

Ruladă de carne tocată cu parmezan, în crustă de bacon

Carnea tocată se poate prepara în diverse moduri. Chifteluțe, sarmale, sos bolognese, pârjoale, sunt doar câteva variante. Astăzi vă propun o ruladă cu parmezan, în crustă împletită de bacon. Ca să vă iasă o ruladă bine închegată, pe care să o tăiați cu ușurință, vă recomand să folosiți procedeul de batere a cărnii tocate, despre care am scris un pic mai amănunțit aici. Rulada aceasta este foarte gustoasă atât caldă, cât și rece, feliată mai subțire, de pus pe pâine low-carb. De asemenea, o astfel de ruladă poate înlocui cu succes drobul tradițional de Paște.

Pentru o ruladă de circa 20 cm lungime

  • 100 g bacon feliat subțire
  • 500 g carne tocată (amestec vită cu porc sau pui)
  • 1 ou
  • ½ linguriță sare, cimbru, piper măcinat sau un mix preferat de condimente pentru carne
  • 50 g parmezan ras

Pe un tocător tapetat cu folie alimentară se face o împletitură din felii subțiri de bacon, cu latura de aceeași lungime cu a formei în care se va coace rulada.*

Carnea tocată se amestecă bine cu oul, sarea și condimentele, apoi se trântește de câteva ori cu putere în castron. Acest procedeu are ca scop frăgezirea cărnii, prin tasarea fibrelor. În urma lui, amestecul de carne devine mai maleabil și își păstrează mult mai bine forma.

Pe o altă folie sau hârtie de copt unsă cu puțin ulei se întinde carnea tocată într-un dreptunghi cu grosimea de maxim 1 cm. Se presară uniform cu parmezan ras.

Cu ajutorul foliei/hârtiei de copt, se formează rulada, peste care se înfășoară și împletitura de bacon. Rulada se pune cu atenție într-o formă de cozonac așternută cu hârtie de copt.

Se dă în cuptorul încins la circa 180 grade C, pentru aproximativ 45-60 de minute, până se rumenește baconul de deasupra.

Înainte de a fi tăiată, rulada se lasă să stea un pic acoperită, vreun sfert de oră.

Uitați ce drept și frumos s-au tăiat feliile:

Vă arăt comparativ o ruladă făcută mai în grabă, în care nu am folosit procedeul descris mai sus. A fost un chin să o tai, iar parmezanul s-a împrăștiat și s-a scurs cu totul:

* dacă nu vreți să vă bateți capul cu împletitura, înveliți rulada pur și simplu în felii de bacon alăturate.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Ruladă de carne tocată cu parmezan, în crustă de bacon
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)

Leave a Reply