Turte keto din semințe de in
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Turte keto din semințe de in

Quesadilla este unul din felurile noastre preferate. E un mod grozav de a folosi resturi de friptură și sos de roșii de la pizza copiilor. Nu mai zic că se face și foarte rapid. Turtele (lipiile) folosite au fost până de curând fie din făină de cocos, fie din mixul de fibre fără carbohidrați. Recent însă am mai descoperit o rețetă de turte, de data asta din semințe de in râșnite. Serios vă zic, îmi plac și mai mult decât celelalte! Și sunt și cele mai accesibile, doar semințele de in sunt foarte ieftine și le găsiți aproape în orice magazin mai mare.

Pentru 4-5 turte

Semințele de in se macină foarte bine la râșniță, apoi se amestecă cu sarea și condimentele. Se adaugă apa fierbinte, se amestecă rapid cu o lingură de lemn sau o spatulă de silicon, până la formarea unui aluat uniform de consistența plastilinei, nu foarte lipicios. Dacă vi se pare lipicios, mai adăugați un pic de semințe de in râșnite.

 

După vreo 5-10 minute, aluatul se împarte în 4. Fiecare bucată se întinde între 2 hârtii de copt*, până la o grosime de circa 2-3 mm. Dacă doriți o formă perfectă, decupați cu ajutorul unui capac. Din resturile de la 4 turte vă iese și a 5-a, mai mică. Eu le-am lăsat mai artizanale.

Fiecare turtă se coace pe tigaie încinsă, unsă sau nu cu puțin ulei de cocos, timp de 2-4 minute pe fiecare parte sau până la o rumenire ușoară. Turtele se întorc ușor de pe o parte pe alta, folosind o paletă subțire și lată. Se vor umfla un pic la coacere, este normal.

 

Turtele coapte se scot pe un prosop pus pe un grătar. Se stivuiesc abia după ce se răcesc, pentru a evita condensarea.

 

* dacă aveți covorașe de silicon pentru întins aluatul, turtele vor avea suprafața perfectă. De la umezirea hârtiei de copt (condens din cauza aluatului cald), îmi ies de obicei ceva dungi pe turte, care pot afecta un pic flexibilitatea lor, în sensul că turtele se pot rupe pe aceste dungi. Niște covorașe de silicon folosite la întins aluatul rezolvă această problemă.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Turte keto din semințe de in
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 16 Review(s)

Leave a Reply