Turte keto din făină mix de fibre
O altă rețetă de turte (lipii), de data asta dintr-un aluat mult mai elastic, care chiar m-a surprins. La copt se comportă fix ca un aluat din făină de grâu, adică se umflă pe tigaie. Turtele ies mai plastice decât cele de aici, pot fi folosite cu succes la quesadilla sau shaorma. Au un gust mai specific, dar folosindu-le cu o umplutură, se poate trece peste. Sursa: Let’s cook keto
Pentru 4 turte
- 60 g făină mix de fibre fără carbohidrați
- 30 g unt
- ½ linguriță sare
- ½ linguriță praf de copt
- 200 ml apă fierbinte
Într-un bol se freacă între degete făina cu untul, sarea și praful de copt, până iese la aspect ca un nisip umed.
Se adaugă apa fierbinte și se frământă un aluat elastic care se lasă 30 de minute să se odihnească.
Se împarte în 4 bucăți care se întind cu sucitorul între 2 hârtii de copt. Turtele se coc pe o tigaie încinsă, unsă sau nu cu puțin ulei de cocos, la foc mediu spre mic. Se umflă când sunt întoarse pe partea cealaltă, este normal.
Se stivuiesc abia după ce s-au răcit.