Chifteluțe în sos de smântână
fel principal, garnituri

Chifteluțe în sos de smântână

Absolut delicioase aceste chifteluțe, și foarte consistente. Dacă aveți carnea tocată la îndemână, se fac și foarte repede.

Pentru 3-4 porții

  • 500 g carne tocată (amestec vită cu porc)
  • sare, piper, alte condimente după gust, verdeață tocată
  • untură sau ulei de cocos pentru prăjit
  • 150-200 ml smântână dulce (minim 30% grăsime)
  • 2-3 căței de usturoi
  • câteva fire de mărar, opțional

Carnea tocată se amestecă bine cu sarea, condimentele și verdeața. Se ia câte o bucată de compoziție și se trântește cu putere într-un bol mai adânc, de 4-5 ori. Această procedură ajută la tasarea fibrelor cărnii, contribuind la omogenizarea amestecului și modelarea mai ușoară a chifteluțelor. Vedeți în această poză diferența dintre carnea simplă și cea prelucrată în modul descris mai sus. În acest fel, nu aveți nevoie nici de ou pentru a lega compoziția.

Se modelează chifteluțe de mărimea unor nuci. Se prăjesc la foc mediu, în untură sau ulei de cocos încins, întorcându-le periodic, până se rumenesc pe toate părțile. Deoarece compoziția nu conține nici ouă, nici făină, o să vedeți că la prăjit nu se formează acea mizerie în tigaie. Dar totuși dacă vă place mai tare să coaceți chifteluțele la cuptor, o puteți face. După ce s-au rumenit, le scoateți și continuați prepararea pe aragaz.

Când chifteluțele sunt gata, se toarnă peste ele smântâna, se lasă câteva clocote până se îngroașă sosul, se adaugă usturoiul pisat, apoi se închide focul. Se pot servi alături de niște broccoli tras în unt sau conopidă, fie sub formă de piure, fie sub formă de orez” .


TOTAL: 735 grame, 1935.7 calorii, 94.9 proteine, 168.9 lipide, 7.1 carbohidrati, 0.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Chifteluțe în sos de smântână
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 21 Review(s)

Leave a Reply