Tocăniță de ciuperci cu smântână
O rețetă banală, dar rapidă și foarte gustoasă. Ca la orice rețetă din categoria low-carb, sosul NU este îngroșat cu făină. Alegeți o smântână cât mai grasă și atunci sosul se va îngroșa cu ușurință după doar câteva clocote. Dacă optați pentru cremă de cocos, aveți o rețetă de post.
Pentru 2-3 porții:
- 500 g ciuperci
- 1-2 linguri de ulei de cocos (sau ulei de măsline, untură, grăsime de pasăre)
- 200 ml smântână dulce (30-35% grăsime) sau cremă de cocos
- sare, usturoi, piper, după gust
Într-o tigaie se încinge grăsimea, se călesc ciupercile feliate, până ce se evaporă tot lichidul, iar ciupercile se rumenesc ușor.
Apoi se sărează și se adaugă smântâna (sau crema de cocos). Se mai ține tigaia pe foc câteva clocote, până la îngroșarea sosului și se închide focul.
Se condimentează cu piper măcinat și pudră de usturoi, după gust.
TOTAL (varianta cu smântână): 730 grame, 973.2 calorii, 20.1 proteine, 95.5 lipide, 21.9 carbohidrati, 5 fibre
TOTAL (varianta cu cremă de cocos): 730 grame, 1097.2 calorii, 15.5 proteine, 107.5 lipide, 16.5 carbohidrati, 5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.