Tocăniță de ciuperci cu smântână
fel principal, garnituri

Tocăniță de ciuperci cu smântână

O rețetă banală, dar rapidă și foarte gustoasă. Ca la orice rețetă din categoria low-carb, sosul NU este îngroșat cu făină. Alegeți o smântână cât mai grasă și atunci sosul se va îngroșa cu ușurință după doar câteva clocote.

Pentru 2-3 porții:

  • 500 g ciuperci
  • 1-2 linguri de ulei de cocos (sau unt, untură, grăsime de pasăre)
  • 200 ml smântână dulce (30-35% grăsime)
  • sare, usturoi, piper, după gust

 Într-o tigaie se încinge grăsimea, se călesc ciupercile feliate, până ce se evaporă tot lichidul, iar ciupercile se rumenesc ușor.

Apoi se sărează și se adaugă smântâna. Se mai ține tigaia pe foc câteva clocote, până la îngroșarea sosului și se închide focul.

Se condimentează cu piper măcinat și pudră de usturoi, după gust.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tocăniță de ciuperci cu smântână
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 7 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply