Budincă cu semințe de chia
Cred că numai cei mai leneși bloggeri culinari (și eu) nu au postat încă rețeta de budincă cu semințe de chia. 🙂 Se face atât de simplu, încât nici nu i-am făcut poze procesului. Un avantaj al acestei budinci este că poate fi preparată seara, pentru a avea a doua zi la îndemână un mic-dejun sănătos. Despre beneficiile semințelor de chia puteți citi aici.
Pentru budinca mea, am folosit cremă de cocos, care are o consistență mai groasă. De aceea, am folosit mai puține semințe de chia (25 g). Dar în general, folosiți cantitatea necesară pentru a obține consistența conform gustului personal. Țineți cont de faptul că după câteva ore budinca se va îngroșa, așa că potriviți cantitatea de semințe de chia și în funcție de acest aspect.
Pentru 1-2 porții
- 200 ml lapte de cocos sau cremă de cocos, sau lapte de migdale
- 25-30 g semințe de chia (2-3 linguri)
- îndulcitor, după gust (eu nu am pus)
- fructe de pădure sau picături de ciocolată pentru servit, opțional
Amestecați crema de cocos (sau laptele de migdale) cu semințele de chia, adăugați îndulcitor după gust, dacă doriți, și lăsați la rece pentru minim 1 oră.
La servire se pot pune deasupra fructe de pădure, sau se pot presăra fulgi de cocos/picături de ciocolată fără zahăr.
TOTAL: 260 grame, 877.6 calorii, 6.6 proteine, 84.8 lipide, 3.3 carbohidrati, 1.8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.