Budinca low-carb de paste konjac cu branza de vaci
Varianta low-carb a desertului clasic. Pastele penne au fost primite de la magazinul online NoSugarShop.ro Puteți folosi orice fel de paste konjac.
Pentru 6-8 porții
- 1 pachet de paste konjac penne sau oricare altele
- 250-300 g brânză grasă de vaci
- 3 ouă
- 150 ml smântână dulce grasă
- 50 g green sugar
- vanilie, coajă de lămâie, după gust
- unt pentru uns forma
Pastele se scot din pachet, se clătesc bine cu apă rece și se lasă la scurs. Dacă optați pentru spaghete sau tăieței konjac, vă sfătuiesc să scurtați pastele un pic cu o foarfecă, pentru o compoziție mai omogenă a budincii.
Ouăle se bat cu îndulcitorul, smântâna și aromele. Se adaugă brânza sfărâmată, apoi pastele scurse. Se amestecă bine și se transferă compoziția într-o formă unsă cu unt.
Se dă forma în cuptorul încins la circa 170 grade C, până când budinca se prinde, iar suprafața se rumenește. La mine a durat o oră, acoperită cu folie de aluminiu.
Budinca se taie caldă sau rece.
Ca variantă: smântâna se poate înlocui cu 1-2 ouă. În acest caz, compoziția va fi mai puțin lichidă și se va închega mai repede la copt.
TOTAL: 890 grame, 1321.8 calorii, 73.2 proteine, 105.1 lipide, 16.9 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.