Omletă simplă cu parmezan
E o rețetă banală, știu. Dar uneori nu avem deloc inspirație ce să mai gătim, astfel că orice idee e bună să fie notată undeva, pentru a apela la ea în caz de nevoie.
Omleta, după mine, este micul dejun ideal. Combinată cu grăsimi și eventual, ceva crudități, reprezintă un start energetic grozav al zilei.
Această rețetă este potrivită pentru persoanele care țin postul cu ouă. Amănunte despre acest post găsiți aici.
Pentru 1 porție
- 2 ouă
- 2 linguri ulei de cocos
- 60 g parmezan ras
- sare
Ouăle se bat cu o furculiță, se sărează (nu f mult, pentru că și parmezanul e sărat) și se toarnă în tigaia în care s-a încins uleiul. Se acoperă tigaia cu capac și se ține la foc mediu până se prinde suprafața. Apoi omleta se întoarce cu o paletă, se presară parmezan pe toată suprafața, se închide focul și se lasă sub capac.
Se servește imediat ce se topește tot parmezanul.
Un alt mod de servire: când omleta s-a făcut pe o parte, se presară parmezanul pe o jumătate de omletă, apoi se acoperă cu cealaltă jumătate, folosind o paletă. Se servește imediat.