Ouă jumări, scrob, papară, omletă spartă
Rețetă cu diverse variații și denumiri, inclusiv una pusă de copiii mei (vezi în titlu). Eu o fac cu cașcaval, așa cum am mâncat cândva la o prietenă dragă și mi-a plăcut. Datorită cașcavalului din compoziție, ouăle ies moi și pline de gust.
Ouăle preparate în acest fel sunt bune și în stare rece, putând fi folosite la sandvișuri sau în salate diverse, ca supliment proteic.
Această rețetă este potrivită pentru persoanele care țin postul cu ouă. Amănunte despre acest post găsiți aici.
Pentru 1-2 porții
- 3 ouă
- 2 linguri ulei de cocos
- 90 g cașcaval ras
Ouăle se amestecă într-un castron cu cașcavalul ras.
Se încinge o tigaie pe foc cu uleiul de cocos. Se adaugă compoziția în tigaia încinsă, se lasă câteva secunde, până începe să se prindă. Apoi începem să amestecăm întruna cu o paletă de lemn sau spatulă de silicon, curățând marginile și fundul tigăii, până ce toată compoziția de ouă este închegată, formând bucățele mici asemenea unor zdrențe.
Se închide focul și se servește imediat.
TOTAL: 285 grame, 808.4 calorii, 44.7 proteine, 70.9 lipide, 2.4 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.