Tartă cu somon
Delicioasă și sățioasă, perfectă alături de un vin alb sec.
Aluatul este nemaipomenit, se poate folosi foarte bine și cu alte umpluturi. Sursa: lchf.ru
Pentru 4 porții mari sau 8 mai mici:
- crustă:
- 1 lingură tărâțe de psyllium
- 1 ou
- 4 g (½ linguriță) bicarbonat de sodiu
- 90 g unt
- 90 g făină de cocos
- ½ linguriță sare
- umplutură:
- 100-120 g somon crud (merge și afumat, în acest caz nu mai puneți sare)
- 2 ouă
- 150-170 ml smântână dulce (minim 30% grăsime)
- o legătură mică de mărar (merge și uscat)
- sare, piper după gust
- 50-75 g parmezan ras, opțional
Se amestecă într-un bol componentele aluatului, până devine un amestec omogen. Într-o tavă cu pereți detașabili (diametru 24-25 cm) se pune un cerc de hârtie de copt, se unge cu unt și se întinde aluatul, formând o bază și niște margini de 2 cm.
Se dă forma câteva minute în cuptorul încins la 180 grade C.
Apoi se scoate și se răsfiră pe aluat somonul tăiat cuburi.
Se toarnă deasupra amestecul de smântână lichidă, ouă, sare, piper, mărar tăiat mărunt. Se presară parmezanul ras.
Se coace la 170 grade C până la rumenirea suprafeței (cam 30-35 min.) Făina de cocos are tendința să se ardă ușor, în special e vorba de marginile tartei. Am remarcat ca ajută o tavă cu apă plasată pe raftul cel mai de jos al cuptorului pe timpul coacerii.
Se servește fierbinte. Suportă foarte bine congelarea, se poate reîncălzi ușor la microunde.
TOTAL: 720 grame, 2353 calorii, 90.5 proteine, 191.9 lipide, 46.3 carbohidrati, 24.4 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.