Pate vegan din semințe de floarea soarelui
Un aperitiv sățios, potrivit pentru cei care țin post. În funcție de ingredientele adăugate, poate avea diverse gusturi. Eu am folosit roșii uscate.
Vă recomand să serviți acest pate cu legume crude (ardei, andive, castraveți), nu cu pâine low-carb, pentru a nu se exagera cu cantitatea de oleaginoase.
Pentru 4-5 porții
- 1 cană de semințe crude de floarea soarelui (cam 150 g)
- 2-3 linguri ulei de măsline
- 1 lingură pastă de susan (tahini), opțional
- 1 lingură fulgi de drojdie inactivă
- sare, piper, alte condimente după gust
- roșii uscate, măsline fără sâmburi, ceapă verde, opțional și după gust
- legume crude pentru servit: andive, ardei, felii de castravete
Semințele se pun la hidratat peste noapte în apă rece. A doua zi se scurg bine și se mărunțesc cu ajutorul unui blender, împreună cu fulgii de drojdie, adăugând ulei de măsline pentru gust și consistență.
Se asezonează după gust și se adaugă, opțional, diverse ingrediente: pastă de susan, roșii uscate sau măsline tăiate cubulețe mici, ceapă verde tocată mărunt. Se pot pune și câteva ciuperci călite, tăiate și ele mai mărunt.
Pateul rezistă la rece 2-3 zile. Se servește cu legume crude.
TOTAL: 325 grame, 1447 calorii, 47.9 proteine, 127 lipide, 25.4 carbohidrati, 11.3 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.