Cârnăciori în aluat fathead
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF

Cârnăciori în aluat fathead

Din momentul în care am încercat prima dată acest tip de aluat, mi-a apărut în cap ideea să-l folosesc pentru a înveli niște cârnăciori. Acum, după ce am pus-o în aplicare, mă întreb, de ce am așteptat atât? Cârnăciorii au ieșit incredibil de buni. Mi se par ideali ca aperitiv, atât pentru adulți, cât mai ales pentru copii. La fel de bine merg să fie luați în călătorie sau la un picnic. Partea importantă este să găsiți niște cârnăciori cu eticheta curată. Eu am folosit o marcă românească, ce are următoarea compoziție:

Pentru 10-12 bucăți

  • 150 g cașcaval (mai moale)
  • 50 g cremă de brânză
  • 1 ou
  • sare
  • 120 g făină de migdale
  • ½ linguriță gumă de xantan
  • ½ linguriță praf de copt
  • 10-12 cârnăciori (eu am avut 4 mai lungi și i-am tăiat în mai multe segmente)

Cașcavalul se dă prin răzătoare, se adaugă crema de brânză și se topește timp de 1 minut la microunde, se amestecă bine compoziția, apoi se mai lasă pentru 30 de secunde, dacă e nevoie. Cașcavalul trebuie să fie complet topit, să se scurgă de pe paletă. În lipsa cuptorului cu microunde, puteți topi brânzeturile într-o oală cu fundul gros, pe cel mai mic foc de pe aragaz, amestecând întruna, până la obținerea compoziției omogene.

Se lasă un pic la răcit (2-3 minute), apoi se încorporează oul, amestecând întruna. Se adaugă făina de migdale, praful de copt, guma de xantan și sarea. Se omogenizează cu ajutorul unei palete sau al mâinilor, până se obține un aluat uniform, puțin lipicios.

Aluatul se întinde pe o folie de silicon (sau o hârtie de copt) unsă cu puțin ulei de cocos, într-o formă cât mai dreptunghiulară, de o grosime de 3-4 mm. Se taie fâșii late de 1-1,5 cm. Fiecare cârnăcior se înfășoară în fâșiile de aluat. Dacă rămân resturi de aluat, acestea se frământă și se întind din nou. Dacă vi s-au terminat cârnăciorii, resturile se pot coace așa simplu, vă ies niște sărățele delicioase.

Cârnăciorii înfășurați în aluat se pun pe o tavă și se dau în cuptorul încins la foc mediu (170 grade C). Se țin până la rumenire, dar aveți grijă că se întâmplă repede treaba asta. Cârnăciorii se scot din cuptor și se servesc calzi, dar sunt buni și reci. Se pot reîncălzi cu ușurință atât la microunde, cât și pe o sită la aburi.


TOTAL: 625 grame, 2236.5 calorii, 116.2 proteine, 190.4 lipide, 28.5 carbohidrati, 12.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Cârnăciori în aluat fathead
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)

Leave a Reply