Parizer de casă
O rețetă genială, care se prepară extrem de simplu. Pentru a obține forma clasică de parizer, am folosit 2 sticle de plastic de la apă. Dar la fel de bine se poate turna compoziția în forme de silicon de care doriți/aveți. Sau într-o casoletă mai mare, apoi porționați în felii dreptunghiulare.
Folosiți carne cu ceva grăsime, de exemplu pulpe dezosate. Pieptul este prea uscat, nu e bun aici.
- 1 pulpă dezosată de curcan sau câteva pulpe de pui (cam 1 kg)
- 2 pliculețe de gelatină
- sare, piper, foi de dafin
- 1 ceapă
Carnea se fierbe cu sare, ceapă, foi de dafin și boabe de piper, până se înmoaie bine. Eu folosesc oala sub presiune, 30 de minute.
Se scoate carnea din oală și se mărunțește cu mixerul vertical, adăugând zeamă strecurată, până la obținerea unei compoziții fine, de consistența smântânii. Se asezonează după gust, punând un pic mai multă sare.
Între timp, se pune gelatina la hidratat cu puțină zeamă răcită, pentru vreo 10 minute. Apoi se topește la bain marie și se adaugă peste piureul de carne, omogenizând bine. Se toarnă compoziția în forme și se dă la rece până a doua zi.
Parizerul de casă se scoate din forme, se taie felii și se servește.
Se păstrează numai la rece, învelit în folie alimentară, pentru a se evita uscarea suprafeței.
TOTAL: 1220 grame, 1189.6 calorii, 167.4 proteine, 50 lipide, 0 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.