Omletă în crustă crocantă de parmezan
Mai am pe blog o rețetă de omletă cu parmezan. Dar aici modul de preparare este exact invers: mai întâi se pune parmezanul în tigaie, apoi ouăle bătute. În acest mod, parmezanul formează o crustă crocantă și apetisantă. În loc de parmezan merge orice altă brânză dură.
Pentru un rezultat și mai fain, puneți o felie de brânză moale (mozzarella sau telemea) pe omletă, înainte de a o împături. La servire, aceasta se va topi, formând un contrast încântător cu crusta crocantă.
Pentru 1 porție generoasă
- 50 g parmezan ras
- 3 ouă
- sare, piper măcinat
Ouăle bat cu sarea și piperul (sau alte condimente, după gust).
Parmezanul ras se împrăștie uniform într-o tigaie cu suprafață antiaderentă, uscată. Se lasă tigaia pe foc mic până ce parmezanul se topește și începe să bolborosească.
Se toarnă cu atenție ouăle bătute. Se pune capacul și se ține omleta pe foc mic, până când se prinde bine toată suprafața.
Omleta se împăturește în două și se servește imediat. Are o crustă crocantă, iar interiorul este moale și pufos.
TOTAL: 215 grame, 454.8 calorii, 38 proteine, 27.2 lipide, 1.8 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.