Felii de varză la cuptor
Am tot văzut pe net modul acesta de a găti varza, care m-a atras. L-am încercat și eu recent și vreau să vă spun că iese chiar delicios. La gust e precum varza călită, dar scapi de grija amestecatului din timpul preparării. În plus, aspectul mi se pare mai de efect.
Pentru 3-4 porții
- o jumătate de varză de mărime medie
- 3-4 linguri ulei de măsline
- 1 lingură de muștar fără zahăr
- 3-4 căței de usturoi, pisați
- ½ linguriță sare
- cimbru, piper măcinat
- 2-3 linguri suc de lămâie, opțional
Varza se curăță de frunzele exterioare și se taie în două. Una din jumătățile de varză se păstrează pentru o altă rețetă, iar cea rămasă se taie felii, mie mi-au ieșit 5 bucăți. Se pun feliile de varză într-o tavă, pe hârtie de copt.
Separat se face un amestec din ulei, muștar, usturoi, sare, condimente și, opțional, suc de lămâie. Se ung feliile de varză cu acest amestec, pe toate părțile, folosind o pensulă.
Tava se dă în cuptorul încins la 180-200 grade, pentru circa 30 de minute. Verificați, să fie varza ușor înmuiată și rumenită pe alocuri.
Se servește imediat, este excelentă cu smântână. Nouă ne-a rămas varză și pentru a doua zi, când am încălzit-o și ne-a plăcut la fel de mult.
TOTAL: 710 grame, 743 calorii, 12.4 proteine, 59.6 lipide, 38.8 carbohidrati, 12.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.