Tort de clătite keto
deserturi, băuturi

Tort de clătite keto

Tortul de clătite este un desert de efect, ușor și rapid de preparat. În rețeta de față nu am folosit niciun fel de făină în aluat. Recomandarea mea este să optați pentru o pudră de cacao de calitate, dacă vreți niște clătite cu gust intens de ciocolată. În loc de clătite cu cacao, puteți folosi clătite simple, cum ar fi astea. Iar la asamblarea tortului, să strecurați și câteva zmeure sau afine între clătite. Indiferent cum procedați, rezultatul este spectaculos, și ca aspect, și ca gust.

Într-un bol se mixează ouăle, smântâna dulce, pudra de cacao și îndulcitorul. Se coc clătitele în 2 tigăi: se încinge o tigaie, se unge cu un pic de ulei de cocos sau unt clarifiat și se toarnă câte un polonic din compoziție, mișcând tigaia, pentru ca aluatul să se întindă uniform. Imediat ce s-a prins aluatul pe o parte, se răstoarnă clătita în tigaia cealaltă (încinsă) și se mai ține 1 minut cel mult. Aveți grijă că se ard ușor. Clătitele gata se scot pe un platou și se lasă la răcit. Ies cam 11-12 bucăți.

Pentru cremă, se bate într-un bol smântâna dulce rece împreună cu îndulcitorul și vanilia. Se încorporează mascarponele și crema de brânză. Trebuie să iasă o cremă pufoasă care își menține forma. Pe un platou se asamblează tortul, ungând uniform fiecare clătite cu cremă.

Se dă tortul la rece pentru minim 2 ore. Apoi se porționează și se servește.

Rezistă foarte bine și să fie congelat. Înainte de servire, se lasă să se decongeleze lent, la frigider.


TOTAL: 1630 grame, 4388.7 calorii, 105.1 proteine, 423 lipide, 40.1 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tort de clătite keto
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 17 Review(s)

Leave a Reply