Mușchiuleț de porc în bacon
fel principal, garnituri

Mușchiuleț de porc în bacon

Bucata aceasta a porcului, deși relativ slabă, este o carne fragedă și se gătește rapid. Feliile de bacon îi conferă suculență și un plus de aromă. Încercați și voi rețeta, să vedeți ce bunătate iese!

Pentru 3-4 porții

Mușchiulețul se șterge bine cu prosop de hârtie, se unge cu puțin ulei de măsline și se presară uniform cu puțină sare, cimbru și pudră de ceapă (sau alte condimente după preferință).

Feliile de bacon se așază pe un tocător ușor suprapuse, formând un dreptunghi cu latura de lungimea mușchiulețului. Acesta se pune pe marginea dreptunghiului și se rulează în feliile de bacon, cât mai strâns. Cilindrul format se acoperă și se dă la rece pentru câteva ore sau chiar peste noapte, se poate direct în forma în care se va coace (eu am așternut-o cu hârtie de copt).

Se scoate carnea cam cu o oră înainte de gătire. Se dă tava în cuptorul încins la 200 grade C pentru vreo 20-30 de minute, până la rumenirea baconului. Nu se lasă mai mult, ca să nu se usuce carnea.

Se scoate tava din cuptor și se lasă acoperită 10 minute înainte de servire.

Se taie mușchiulețul felii și se servește alături de garnitura preferată (noi am avut vinete călite în tigaie, cu pătrunjel și usturoi).


TOTAL: 720 grame, 1541.4 calorii, 141 proteine, 103.3 lipide, 2 carbohidrati, 1.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Mușchiuleț de porc în bacon
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Leave a Reply