Fursecuri cu tahini
deserturi, băuturi

Fursecuri cu tahini

Dacă vreți să preparați un dulce rapid și nepretențios, vă propun aceste fursecuri. Au o aromă pregnantă de susan (gustul amintește de halva) și merg de minune la cafea.

Pentru circa 15-16 de fursecuri

  • 1 ou
  • 70 g tahini (pastă de susan)
  • 60 g cremă de brânză (de tip almette)
  • 60 g Green Sugar
  • 45-50 g făină de cocos
  • ½ linguriță praf de copt
  • vanilie, opțional

Se amestecă toate componentele rețetei, obținându-se un aluat maleabil, puțin lipicios. Dacă e prea moale, mai lăsați-l să stea 5-10 minute, se va mai îngroșa.
Cu ajutorul mâinilor umezite, se formează fursecurile (se modelează sfere care se aplatizează ușor). Se pun pe o tavă așternută cu hârtie de copt și se coc la foc mediu (160 grade C) cam 12-15 de minute, verificând periodic, până la o rumenire ușoară.
Se scot pe un grătar să se răcească.

Se păstrează în cutie de tablă cu capac.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Fursecuri cu tahini
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 9 Review(s)

Leave a Reply