Brioșe sărate cu parmezan (sau gofre)
pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF salate, aperitive, diverse

Brioșe sărate cu parmezan (sau gofre)

Cu gust excelent, merg luate și la pachet, pot fi și reîncălzite. Din aceeași compoziție am obținut cu ușurință gofre crocante, o variantă a vestitelor chaffles (waffles + cheese). Secretul la gofre este să folosiți un aparat bun, cu suprafață anti-aderentă. Al meu este acesta, nu e scump și își face treaba de minune.

Pentru 6-7 bucăți

  • 40 g unt
  • 100 g parmezan (sau altă brânză tare)
  • 4 ouă
  • verdeață, opțional (eu am avut mărar și ceapă verde)
  • 1-2 linguri făină de cocos (sau 3-4 linguri de făină de migdale)

Verdeața se toacă mărunt.
Untul se topește, iar parmezanul se dă prin răzătoarea mică.
Se adaugă ouăle, apoi verdeața tocată și făina de cocos.

Aluatul se lasă 5 minute și apoi se distribuie cu lingura în forme de silicon. Mie mi-au ieșit 7 bucăți.
Se coc 20-25 de minute la 170 grade C, sau până la o rumenire ușoară.

Brioșele mele nu s-au lăsat la copt, iar combinația cu mărar și ceapă verde le-a dat gust de plăcinte cu brânză din copilărie.

La gofre am folosit fix aceeași rețetă, doar că fără verdețuri. Mi-au ieșit gofre crocante (le-am răcit neacoperite pe un grătar), pe care le-am servit pe post de pâine.


TOTAL: 410 grame, 1117.4 calorii, 68 proteine, 78.5 lipide, 21.8 carbohidrati, 12.8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Brioșe sărate cu parmezan (sau gofre)
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)

Leave a Reply