Frittata cu dovlecei
Sau, într-un limbaj mai puțin simandicos, omletă cu dovlecei. Se prepară rapid, este delicioasă și consistentă. Am făcut-o de câteva ori în această vară și ne-a plăcut mult.
Pentru 2 porții generoase
- 1 dovlecel mic (200 g)
- 4 ouă
- sare, piper, pudră de ceapă
- verdeață, opțional
- ulei de măsline sau de cocos
Dovlecelul se dă prin răzătoare și se presară cu sare. Se lasă 5 minute.
Într-un castron se bat ouăle cu un tel, apoi se adaugă dovlecelul stors bine de lichidul lăsat. Se pune și verdeața tocată mărunt.
Într-o tigaie se încinge uleiul, apoi se toarnă compoziția. Se pune capacul, se dă focul mic și se ține omleta până se prinde pe toată suprafața.
Se scoate pe un platou și se servește.
TOTAL: 450 grame, 611.6 calorii, 30.6 proteine, 51.8 lipide, 6.4 carbohidrati, 2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.