Tort keto Oreo fără coacere
deserturi, băuturi

Tort keto Oreo fără coacere

Recent am găsit o rețetă de tort, la care m-a atras modul original de preparare. Am încercat să fac înlocuirile necesare și vreau să vă arăt ce mi-a ieșit.

Pentru un tort cu diametrul de 18 cm, împărțit în 6-8 porții

Într-un vas se pun făina de migdale, untul la temperatura camerei, îndulcitorul, pudra de cacao și vanilia. Se frământă între degete, până la obținerea unei compoziții similare nisipului umed. Aceasta se pune într-o tigaie mai mare, pe foc mediu spre mic. Se amestecă mereu cu o paletă. La început, untul se va topi și compoziția blatului se va umezi, dar treptat, de la căldură, se va usca, formând niște firimituri. După vreo 5-7 minute focul trebuie oprit, altfel există riscul să se ardă. Se lasă firimiturile la răcit.

Între timp, gelatina se hidratează cu 2-3 linguri de apă. După vreo 5-10 minute se topește în baie de apă fierbinte sau la microunde la putere mică.

Într-un bol se bate smântâna cu îndulcitorul, până începe a prinde formă. Apoi se încorporează gelatina.

Pentru ca gelatina fierbinte să nu se coaguleze prea brusc în frișca rece, ea trebuie să fie adusă măcar la temperatura camerei. În acest scop, se adaugă un pic din frișca bătută în gelatină topită și se amestecă bine. Apoi, bătând cu mixerul, se încorporează gelatina topită în frișcă. Compoziția se va îngroșa un pic.

Asamblarea prăjiturii se face cel mai ușor într-o formă cu pereți detașabili. În acest scop, se tapetează o formă de acest fel cu hârtie de copt. Se ung pereții formei cu unt și se lipesc fâșii de hârtie pe interiorul formei. Și acestea se ung cu puțin unt.

În formă se presară cam 2/3 din cantitatea de firimituri. Se toarnă 2-3 linguri din cremă, apoi se amestecă foarte ușor, ca stratul de jos al firimiturilor să aibă o priză mai bună. Se distribuie în strat uniform, fără să se preseze. Se toarnă cu atenție și restul cremei, nivelând suprafața.

Apoi se distribuie uniform deasupra restul firimiturilor. Se apasă ușor cu palma, ca să se lipească bine de cremă. Tortul se dă la rece pentru minim 4 ore, ca să fim siguri că s-a prins bine.

La servire, se scoate tortul din formă pe un platou, se feliază și se servește.

Pentru un contrast de culoare și gust, se pot adăuga câteva fructe de pădure în cremă.


TOTAL: 695 grame, 2688.8 calorii, 52.9 proteine, 264 lipide, 41.8 carbohidrati, 15 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tort keto Oreo fără coacere
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 18 Review(s)

Leave a Reply