Vinete umplute cu carne
fel principal, garnituri

Vinete umplute cu carne

Nu doar ardeii merg bine cu carnea, ci și vinetele. O combinație celebră ce se regăsește în numeroase bucătării internaționale (grecească, turcească, etc.) nu poate lipsi din meniul nostru, datorită gustului bogat și consistent.

Pentru 2 porții

  • 1 vânătă de mărime medie
  • oregano, sare, ulei de măsline
  • 300 g carne tocată (eu am folosit mix de vită cu porc)
  • ulei de măsline
  • 1 ceapă mică
  • 1 roșie
  • usturoi
  • 1 ou
  • cașcaval sau parmezan ras

Vânăta să spală și se taie în jumătate de-a lungul. Cu vârful cuțitului se crestează suprafața sub formă de romburi, cu grijă, fără a tăia coaja. Jumătățile de vânătă se ung cu ulei de măsline și se presară oregano și puțină sare. Se desfac un pic tăieturile, să ajungă și în interior.

După asezonare, jumătățile de vânătă se așază cu secțiunea în jos pe o tavă, care se dă în cuptorul încins la 200 grade C, pentru vreo 25 de minute.

Într-o tigaie se călește ușor în ulei de măsline ceapa tăiată, apoi carnea, amestecând, până aceasta își schimbă culoarea. Se adaugă roșia decojită și tăiată cubulețe și se mai ține pe foc vreo 5 minute. Se pune usturoiul tocat, apoi se stinge focul. După ce compoziția se răcește un pic, se adaugă oul.

Vinetele coapte se întorc cu secțiunea în sus, se apasă un pic partea coaptă, ca să se formeze câte o adâncitură. Se distribuie umplutura de carne peste vinete. Se presară cașcaval sau parmezan ras și se dă forma la cuptor pentru 10-15 minute.

Se servesc imediat.


TOTAL: 915 grame, 1354.3 calorii, 75.9 proteine, 103.1 lipide, 28.4 carbohidrati, 14.6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Vinete umplute cu carne
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 26 Review(s)

Leave a Reply