Salam dulce keto
deserturi, băuturi

Salam dulce keto

Ce ziceți de o (altă) rețetă genială? Eu personal le ador, de fiecare dată când descopăr câte una, abia aștept să o împărtășesc cu voi! Așa a fost și cu acest salam dulce: în momentul în care l-am preparat, am fost convinsă că va fi un hit. Se face rapid, nu e nevoie de coacere, nu conține ouă, iar gustul este mi-nu-nat! Se poate face și în varianta de post (în loc de unt, se pune un amestec de unt de cacao și ulei de cocos). Într-un cuvânt: genial!

Pentru un salam mic împărțit în circa 6-8 felii

În lipsa făinii de migdale, aceeași cantitate de migdale se opărește și se lasă în apă vreun sfert de oră. Apoi migdalele se curăță de cojițe și cu ajutorul unui robot se toacă mărunt.

Într-un castron se pun: untul la temperatura camerei, făina de migdale (sau migdalele măcinate), îndulcitorul pudră, cacao și aromele. Cu o paletă se omogenizează totul, iar la sfârșit se adaugă miezul de nucă rupt bucățele.

Compoziția se modelează sub formă de salam și se învelește în folie (de plastic sau aluminiu). Se dă la frigider pentru o jumătate de oră sau la congelator pentru 10 minute.

Se feliază și se servește. Se păstrează doar la rece.

În varianta de post salamul dulce iese mai sfărâmicios. Așa arată al meu:


TOTAL: 230 grame, 1199.3 calorii, 28.7 proteine, 114.8 lipide, 23.3 carbohidrati, 12 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Salam dulce keto
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 31 Review(s)

2 thoughts on “Salam dulce keto”

    1. Sigur că se poate înlocui, condiția e să fie râșnit pudră, ca să nu scârțâie între dinți. Referitor la cantități, teoretic trebuie cam cu o treime mai mult, dar cel mai bine guști și pui după gustul tău.

Leave a Reply