Mâncare de dovlecei și roșii
fel principal, garnituri

Mâncare de dovlecei și roșii

Un mod delicios de a savura vara legumele de sezon. Pentru că dovlecelul este dat prin răzătoare, consistența mâncării este destul de omogenă, astfel că în stare rece poate fi unsă și ca o salată pe pâine.

Pentru 4-6 porții

  • 1 dovlecel mare (al meu a avut 700 g)
  • câteva roșii (400 g)
  • 1 ceapă (70 g)
  • 3-4 linguri de ulei de măsline
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare, cimbru, busuioc

Dovlecelul se dă prin răzătoarea mare.
Ceapa se taie julien.
Roșiile se mărunțesc la robot (puteți să le decojiți înainte, eu nu o fac).

Într-un tigaie adâncă se încinge uleiul și se călește ceapa timp de câteva minute, la foc mediu.
Se pune dovlecelul ras și roșiile mărunțite, se amestecă și se lasă la foc mediu spre mic timp de 20 de minute, amestecând periodic.
Se gustă și se potrivește de sare. Dacă legumele au lăsat prea multă zeamă, se dă focul mai mare și se lasă vasul fără capac câteva minute.
Când mâncarea este gata, se pune usturoiul pisat, condimentele și se închide focul.

Se servește după ce stă o jumătate de oră. Este foarte bună și în stare rece.


Nouă ne-a plăcut în combinație cu telemea și chifle keto.


TOTAL: 1210 grame, 481.3 calorii, 11.5 proteine, 36.6 lipide, 38.4 carbohidrati, 12.9 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Mâncare de dovlecei și roșii
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)

Leave a Reply