Clătite groase sau gofre (pancakes/waffles) cu afine
deserturi, băuturi

Clătite groase sau gofre (pancakes/waffles) cu afine

Aluatul clătitelor cu rubarbă mi-a plăcut atât de mult, încât l-am tot folosit, inclusiv la gofre. Azi vă arăt ce bine și frumos se combină cu afinele. Din cantitatea de aluat mi-au ieșit 4 clătite și 4 gofre, la fix pentru 4 porții.

Pentru 8 bucăți

Ouăle se bat cu iaurtul, îndulcitorul și vanilia. Se adaugă făina de cocos, tărâțele de psyllium și praful de copt.
Se pun și afinele spălate și zvântate.
Aluatul se va îngroșa destul de rapid, este normal și oportun.

Se ia cu o lingură din compoziție și se coc clătitele într-o tigaie încinsă cu puțin ulei de cocos (sau ghee), la foc mic de tot și sub capac. Se rumenesc pe o parte, apoi se întorc (cu grijă, sunt fragile) și se mai țin tot sub capac și la foc mic până la rumenire.

Pentru gofre se procedează aproape la fel. Se încinge aparatul de gofre și se ung plăcile ușor cu grăsime. Se pune o porție de aluat și se închide aparatul, apăsând ușor primele câteva secunde. Gofrele se coc până la rumenire, în funcție de temperatura aparatului. La mine a durat 2 minute o tură.

Clătitele și gofrele se scot pe un platou și se servesc simple, sau cu smântână și/ori dulceață (fără zahăr). Pot fi păstrate la rece și reîncălzite la microunde.


TOTAL: 470 grame, 765.5 calorii, 36 proteine, 50 lipide, 42.6 carbohidrati, 20.7 fibre

Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Clătite groase sau gofre (pancakes/waffles) cu afine
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 19 Review(s)

Leave a Reply