Mâncare de vinete cu roșii
fel principal, garnituri

Mâncare de vinete cu roșii

Un fel rapid de vară, seamănă la gust cu zacusca, dar se prepară mult mai repede și mai simplu. Vă recomand să gătiți cu o zi înainte, în stare rece are gust mult mai bun.

Pentru 4 porții

  • 1 vânătă mare (cam 500 g)
  • 2-3 roșii (200 g)
  • 1 ceapă medie (50 g)
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • apă, cât e nevoie
  • sare, usturoi, verdeață, busuioc

Roșiile se opăresc și se decojesc. Se mărunțesc la robot (sau se taie cuburi mărunte).
Vânăta se spală și se taie cuburi potrivite. Ceapa se taie julien.
Într-un ceaun se încinge uleiul de măsline, se călește ceapa timp de 2-3 minute, se adaugă roșiile.
După vreo 5 minute se pun și cuburile de vânătă. Se sărează și se adaugă apă cât să cuprindă legumele, fără să le acopere.

Mâncarea se ține pe foc mic 10-15 minute, amestecând periodic.
La sfârșit se potrivește de sare, se adaugă usturoiul și verdeața tocate și se închide focul.

Mâncarea se servește caldă sau rece.


TOTAL: 785 grame, 431.7 calorii, 7.6 proteine, 31.5 lipide, 43.1 carbohidrati, 20.2 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Mâncare de vinete cu roșii
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Leave a Reply