Tort de clătite keto, cu vișine
deserturi, băuturi

Tort de clătite keto, cu vișine

Aspectul inedit, precum și combinația reușită dintre cacao, frișcă și vișine, fac din acest tort un desert ideal pentru orice ocazie specială.

Pentru un tort de 10-12 porții

Întâi de toate, vișinele se curăță de sâmburi și se lasă să stea cu îndulcitor și, opțional, cu câteva linguri de alcool tare (rom, coniac).
Într-un castron se amestecă făinurile cu cacaua. Se înfierbântă apa.

Ouăle se mixează mai întâi cu îndulcitorul, apoi se adaugă mixul uscat. După omogenizare, se toarnă apa fierbinte și se amestecă bine.

Din aluatul obținut se coc 10 clătite cu diametrul de circa 17 cm. Pentru întoarcerea lor, este utilă o paletă mai lată. Dar dacă vreți să nu vă complicați, vă recomand să folosiți tehnica celor 2 tigăi: se încinge o tigaie de clătite, se unge cu puțin unt și se toarnă câte un polonic din compoziție, mișcând tigaia, pentru ca aluatul să se întindă uniform. Când clătita e gata pe o parte, se răstoarnă dintr-o mișcare într-o altă tigaie, încinsă și ea. După 1 minut se ia tigaia de pe foc și se înclină deasupra unui platou, lăsând clătita să alunece pe el.

Cât se răcesc clătitele, se prepară crema. Mai întâi se lasă gelatina la hidratat cu apă.
Într-un bol se mixează brânza mascarpone cu frișca (ambele foarte reci) împreună cu îndulcitorul și vanilia.

Gelatina hidratată se topește la bain marie sau la microunde (putere mică). Pentru ca gelatina fierbinte să nu se coaguleze prea brusc în crema rece, ea trebuie să fie adusă măcar la temperatura camerei. În acest scop, se adaugă 1-2 linguri din cremă în gelatină topită și se amestecă bine. Apoi, bătând cu mixerul, se încorporează gelatina topită în restul cremei.

Pentru asamblarea tortului aveți nevoie de o formă cu pereți detașabili (cu diametrul de 19-20 cm) sau de un inel reglabil din inox. În cazul formei, aceasta se tapetează cu folie alimentară. Dacă se folosește un inel reglabil, acesta se pune direct pe un platou, fixând diametrul necesar. Eu am pus și o bandă de acetofan pe margini, pentru a scoate inelul mai ușor.
Se așază prima clătita și se unge cu un pic de cremă.
Următoarele 8 clătite se umplu cu câte 1 lingură generoasă de cremă și câteva vișine bine scurse. Se rulează și se așază în formă în felul următor: mai întâi 4 rulouri, se ung cu cremă, se răsfiră câteva vișine, apoi se pun și celelalte 4 rulouri, ungându-le și pe acestea cu cremă (se păstrează un pic din cremă pentru a doua zi).

Se așază ultima clătită și se dă tortul la rece.

A doua zi se scoate tortul din formă, iar cu restul de cremă se nivelează un pic părțile laterale, dacă e nevoie.
Ciocolata se topește cu uleiul de cocos și se toarnă peste tort. Se ornează după preferințe. Eu am pus niște zmeură liofilizată, dar la fel de bine se poate lăsa tortul simplu.


TOTAL: 1960 grame, 4658.7 calorii, 102.8 proteine, 438.1 lipide, 84.4 carbohidrati, 13.7 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Tort de clătite keto, cu vișine
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 15 Review(s)

Leave a Reply