Salată de legume coapte (vinete și ardei)
Un adevărat hit al sezonului! Este imposibil să rămâi indiferent față de gustul acestei salate, așa că insist să o încercați și voi.
Pentru circa 4 porții
- 6 ardei
- 2 vinete
- 1 ceapă
- 1-2 căței de usturoi
- câteva fire de pătrunjel
- sare, ulei de măsline, oțet sau suc de lămâie
Ardeii și vinetele se coc pe grătar sau pe plită. Eu am o tigaie de tablă pe care o folosesc în acest scop. Legumele coapte astfel ies cu miros de fum, exact ca și cum ar fi fost coapte pe grătarul de afară.
Ardeii copți se pun într-un vas acoperit pentru o vreme. Apoi se curăță de pielițe, cotor și semințe.
Vinetele se curăță fierbinți, ajutându-vă de un cuțit sau o lingură, precum și de un ventilator, dacă simțiți nevoia. 🙂 Se lasă la scurs într-o sită.
Apoi vinetele se taie un soi de cuburi (mai întâi de-a lungul, apoi transversal), iar ardeii, fâșii subțiri.
Se pun legumele tăiate într-un castron, iar deasupra se adaugă ceapa tăiată julien, usturoiul dat prin răzătoare și pătrunjelul tocat.
Se asezonează după gust cu sare, ulei de măsline și oțet (suc de lămâie), și se lasă să stea la rece pentru minim o oră înainte de servire.
Se servește simplă sau pe post de garnitură. De asemenea, se potrivește foarte bine cu telemea alături.
TOTAL: 1400 grame, 547.3 calorii, 15.8 proteine, 26.9 lipide, 72.6 carbohidrati, 35.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.