Pizza din Ketomix
O variantă rapidă de pizza cu (foarte) puțini carbohidrați puteți obține din mixul dedicat Ketomix pentru pizza conceput de Cristina Ioniță. Din rețeta de pe pachet mi-au ieșit 2 pizza cu diametrul de circa 17 cm fiecare. Nu e un blat pufos, ci mai degrabă seamănă cu unul făcut din făină integrală. Gustul final depinde de umpluturile folosite. Eu am avut un rest de pulled pork, care s-a potrivit de minune aici. Puteți pune ciuperci, roșii, diverse brânzeturi, tot ce e pe gustul vostru și credeți că s-ar potrivi pe o pizza. Mixul pentru pizza îl găsiți aici.
Pentru 2 pizza cu diametrul de 16-17 cm
- blat:
- 110 ml apă călduță
- 1 linguriță drojdie uscată
- 1 ou
- 70 g Ketomix pentru pizza
- 2 linguri de ulei de măsline
- sare, oregano
- topping:
- 100 g rest de friptură sau mezel fără aditivi
- 3-4 linguri de sos de roșii fără zahăr adăugat
- 1 ardei gras mic
- 1 ceapă mică
- 10 măsline
- 125 g mozzarella
Drojdia se dizolvă în apă. Se adaugă oul, apoi Ketomix-ul împreună cu sarea, oregano și uleiul. Se frământă un aluat maleabil.
Din acesta se întind cu mâinile umezite 2 blaturi subțiri pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.
Blaturile se coc mai întâi simple, timp de 7-8 minute la foc mediu (170 grade C).
Apoi se scot, se așază topping-ul pe ele și se mai coc 10-15 minute.
Se servesc fierbinți.
TOTAL: 600 grame, 1269.5 calorii, 73.9 proteine, 93.4 lipide, 55.8 carbohidrati, 42.9 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.