Ruladă keto Tiramisu
O rețetă aniversară (cea cu numărul 400) nu avea cum să nu fie una senzațională. Iar rulada aceasta este fix așa: senzațională! Se face rapid și ușor, din ingrediente chiar accesibile pentru un adept al alimentației low-carb (făină de cocos și îndulcitor potrivit găsiți acum în numeroase magazine online sau la plafar). Rulada are gust clasic de Tiramisu, dar fără zahăr. Iar aspectul este unul foarte de efect, ceea ce o face potrivită și ca un desert festiv. Abia aștept să o faceți și voi și să reveniți cu impresii! M-am inspirat de aici.
Pentru o ruladă ce se poate împărți în 8 felii
- blat:
- 4 ouă
- 50 g smântână fermentată (sau cremă de brânză)
- 25 g Green Sugar Premium (sau 50 g Green Sugar clasic)
- 25 g făină de cocos
- cremă:
- 150 ml smântână dulce (pentru frișcă)
- 150 g mascaporne
- 25 g Green Sugar Premium (sau 50 g Green Sugar clasic)
- vanilie
- suplimentar:
- 50 ml espresso
- cacao
Ouăle se separă. Albușurile se bat spumă cu cremă de tartar (dacă aveți) sau cu câteva picături de suc de lămâie.
Gălbenușurile se bat cu smântâna și îndulcitorul, apoi se adaugă făina de cocos.
În 2-3 reprize se pune spuma de albușuri, amestecând atent de jos în sus cu o paletă de silicon.
Aluatul obținut se toarnă pe o tavă tapetată cu hârtie de copt unsă cu unt, în formă dreptunghiulară. Grosimea aluatului trebuie să fie de circa 1 cm.
Se dă tava în cuptorul încins la foc mediu (170 grade C) pentru 10-12 minute. Aluatul trebuie să fie prins pe toată suprafața, nu e nevoie să se rumenească.
Se rulează blatul cu tot cu hârtie și se lasă la răcit.
Între timp se prepară cafeaua. După dorință, se poate îndulci și aromatiza cu rom/coniac.
Se prepară crema, bătând smântâna și mascarpone reci, împreună cu îndulcitorul și vanilia.
Blatul răcit se desfășoară (cel mai probabil se va mai rupe pe alocuri, dar nu vă îngrijorați, la final nu va observa nimeni nimic, promit!), se însiropează cu cafea, folosind o pensulă. Apoi se unge cu o parte din cremă și se presară cacao printr-o sită.
Se rulează cu grijă, se pune rulada pe un platou și se unge cu restul de cremă. Se dă la rece pentru măcar 2 ore.
Înainte de servire se presară cu cacao, apoi se taie felii și se servește.
TOTAL: 705 grame, 1617.5 calorii, 47.8 proteine, 149.6 lipide, 20.8 carbohidrati, 4.6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.