Fursecuri nuci din făină de cocos
Rețeta de față, spre deosebire de cea postată anul trecut, nu conține făină de fibre, gumă de xantan sau alte ingrediente complicate. Făina de cocos o găsiți în orice plafar sau hipermarket, îndulcitor folosiți de care vă place, iar restul componentelor sigur le are oricine în casă.
Pentru circa 16-20 de fursecuri
- aluat:
- 2 ouă medii (100 g)
- 60 g unt moale
- 15 g Green Sugar Premium (sau alt îndulcitor, după gust)
- vanilie
- 80 g făină de cocos
- un vârf de cuțit de praf de copt
- umplutură:
- 40 g ciocolată neagră
- 40 g unt
- 20 g Green Sugar Premium (sau alt îndulcitor, după gust)
- 50 g mascarpone sau cremă de brânză
- resturile de la coji
- esență de rom
Untul moale se mixează cu ouăle, îndulcitorul și vanilia, iar apoi se adaugă făina de cocos și praful de copt, obținând un aluat compact și nelipicios. Se lasă la rece pentru 1-2 ore.
Se împarte aluatul în bucățele mici, în funcție de aparatul deținut. La al meu merg cam 8 g de aluat. Se modelează biluțe de aluat. Un pont: pentru ca aluatul să se distribuie mai uniform la copt, vă sfătuiesc să-l modelați în formă ușor alungită.
După încingerea aparatului, se coc cojile, verificând mereu, să nu se ardă. Durata coacerii depinde de aparatul pe care îl aveți și de temperatură/focul aragazului.
Se scot cojile pe un platou și se ajustează marginile cu o foarfecă, după ce se răcesc.
Crema se prepară în felul următor: într-un castron se topește ciocolata cu untul și îndulcitorul, la bain-marie sau microunde. Se amestecă bine, apoi se încorporează brânza mascarpone și resturile de coji. La sfârșit, se adaugă romul.
După ce compoziția ajunge la temperatura camerei, se umplu cojile de nucă, apoi se lipesc jumătățile câte două, formând fursecurile.
Acestea se țin într-o cutie de tablă cu capac, la loc întunecat și răcoros, dar nu frigider. Sunt mai bune începând cu a doua zi.
TOTAL: 320 grame, 1597.4 calorii, 32.5 proteine, 145.4 lipide, 37.4 carbohidrati, 19.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.