Ardei umpluți cu brânză, la cuptor
fel principal, garnituri salate, aperitive, diverse

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor

Un aperitiv în stil grecesc, bun și aromat. Pont: în loc de telemea puteți folosi brânză halloumi dată prin răzătoare.

  • 1 ardei gras mare
  • 150 g brânză de burduf sau telemea maturată
  • 75 g caș nesărat sau urdă
  • smântână grasă
  • ulei de măsline

Ardeiul se spală și se taie în jumătate. Se înlătură coada și semințele.

Brânzeturile se sfărâmă și se amestecă cu puțină smântână sau iaurt grecesc, ca să iasă compoziția mai omogenă. Se umplu jumătățile de ardei cu compoziția de brânză și se pun într-o tavă. Se toarnă peste ei ulei de măsline din belșug.

Se dă tava în cuptorul încins la 200 grade C pentru vreo 20-25 de minute.

Ardeii umpluți cu brânză se servesc calzi, dar sunt foarte buni și reci.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Ardei umpluți cu brânză, la cuptor
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Leave a Reply