Ardei umpluți cu brânză, la cuptor
fel principal, garnituri salate, aperitive, diverse

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor

Un aperitiv în stil grecesc, bun și aromat. Pont: în loc de telemea puteți folosi brânză halloumi dată prin răzătoare.

  • 1 ardei gras mare
  • 150 g brânză de burduf sau telemea maturată
  • 75 g caș nesărat sau urdă
  • smântână grasă
  • 3-4 linguri de ulei de măsline

Ardeiul se spală și se taie în jumătate. Se înlătură coada și semințele.

Brânzeturile se sfărâmă și se amestecă cu puțină smântână sau iaurt grecesc, ca să iasă compoziția mai omogenă. Se umplu jumătățile de ardei cu compoziția de brânză și se pun într-o tavă. Se toarnă peste ei ulei de măsline.

Se dă tava în cuptorul încins la 200 grade C pentru vreo 20-25 de minute.

Ardeii umpluți cu brânză se servesc calzi, dar sunt foarte buni și reci.


TOTAL: 675 grame, 1072 calorii, 41.2 proteine, 87.3 lipide, 26.9 carbohidrati, 9.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Ardei umpluți cu brânză, la cuptor
Autor
Data publicării
Rating
41star1star1star1stargray Based on 17 Review(s)

Leave a Reply