Ardei umpluți cu brânză, la cuptor
Un aperitiv în stil grecesc, bun și aromat. Pont: în loc de telemea puteți folosi brânză halloumi dată prin răzătoare.
- 1 ardei gras mare
- 150 g brânză de burduf sau telemea maturată
- 75 g caș nesărat sau urdă
- smântână grasă
- 3-4 linguri de ulei de măsline
Ardeiul se spală și se taie în jumătate. Se înlătură coada și semințele.
Brânzeturile se sfărâmă și se amestecă cu puțină smântână sau iaurt grecesc, ca să iasă compoziția mai omogenă. Se umplu jumătățile de ardei cu compoziția de brânză și se pun într-o tavă. Se toarnă peste ei ulei de măsline.
Se dă tava în cuptorul încins la 200 grade C pentru vreo 20-25 de minute.
Ardeii umpluți cu brânză se servesc calzi, dar sunt foarte buni și reci.
TOTAL: 675 grame, 1072 calorii, 41.2 proteine, 87.3 lipide, 26.9 carbohidrati, 9.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.