Tort keto cu blat de negresă
Un tort ușor de făcut, nici nu trebuie să porniți cuptorul. Tortul are un gust intens, fără pic de zahăr. Pentru blat am folosit vestita deja negresă în tigaie. La cremă am improvizat un amestec de mascarpone, cremă de brânză și frișcă. Se poate folosi doar frișcă bătută cu îndulcitor. În cremă puteți adăuga nuci măcinate sau un pic de zmeură. Din cantitățile de mai jos mi-a ieșit un tort cu diametrul de circa 20 cm, pe care l-am împărțit în 8 felii.
- pentru blat:
- 3 ouă
- 70 g Green Sugar
- 50 ml ulei de cocos topit
- arome
- 100 ml smântână dulce grasă
- 120 g făină de migdale
- 20 g cacao
- ½ linguriță praf de copt
- unt pentru uns tigaia
- pentru cremă:
- 250 g mascarpone
- 100 g cremă de brânză
- 100 ml smântână dulce grasă
- 50 g Green Sugar
- vanilie
Blatul se prepară conform instrucțiunilor de aici. Dacă doriți, îl puteți coace și în cuptor, într-o formă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu unt. Când e gata, blatul se lasă la răcit, apoi se taie pe grosime în 2. Atenție, este fragil, eu am reușit să rup unul.
Pentru cremă, se bat cu telul într-un bol toate componentele, timp de 3-4 minute, până se îngroașă un pic.
Forma în care a fost copt blatul se tapetează cu folie alimentară, se așază primul blat, se unge cu jumătate din cremă, apoi se așază al doilea blat. Se acoperă cu folie și se lasă tortul la frigider timp de câteva ore sau peste noapte.
Apoi se răstoarnă pe un platou, se înlătură folia și se unge și ornează cu restul de cremă. Eu nu mă pricep la ornamente, așa că pur și simplu am presărat cacao.
TOTAL: 1035 grame, 3339.9 calorii, 75.8 proteine, 340.9 lipide, 27.9 carbohidrati, 8.9 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.