Jeleuri de căpșuni fără zahăr
deserturi, băuturi

Jeleuri de căpșuni fără zahăr

Ideea acestei rețete mi-a dat-o fiica mea, după ce a mâncat din această prăjitură. Cel mai mult i-a plăcut stratul de căpșuni, astfel încât m-a rugat să-i prepar într-o zi doar jeleuri.
Jeleurile în general sunt dulciuri preferate de mulți copii. Este foarte ușor să le facem fără zahăr, cu diverse arome. Mai găsiți aici încă 3 variante. De asemenea, compoziția jeleului de căpșuni poate fi folosită la tortul „Sticlă spartă”. Pur și simplu o turnați într-un vas larg și lăsați la închegat, apoi tăiați cuburi de mărime aleatorie.

  • 300 g căpșuni
  • 50 g Green Sugar sau după gust
  • 1 lingură de suc de lămâie, opțional
  • 20 g gelatină (două pliculețe)
  • 100 ml apă

Căpșunile se spală, se curăță de codițe și se toacă împreună cu îndulcitorul, și sucul de lămâie, folosind un mixer vertical.
Gelatina se lasă la hidratat cu apa pentru 10 minute.
Piureul de căpșuni se pune pe foc și se înfierbântă până la fierbere, amestecând mereu. Se oprește focul și se adaugă gelatina hidratată și se amestecă până la topirea acesteia. Se mai lasă compoziția un pic să se răcească, apoi se toarnă în forme mici de silicon. Formele se dau la rece până la închegarea completă a compoziției. Dacă nu aveți forme, turnați compoziția într-un vas larg (o caserolă de plastic sau un platou), iar după închegare, tăiați cuburi cu un cuțit.

După închegare, jeleurile se scot din forme și se servesc. Se păstrează la rece, în vase acoperite, maxim 3 zile.


TOTAL: 485 grame, 169.2 calorii, 20.1 proteine, 0.9 lipide, 23.9 carbohidrati, 6 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Jeleuri de căpșuni fără zahăr
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 12 Review(s)

Leave a Reply