Brioșe de cacao cu glazură de ciocolată LCHF
deserturi, băuturi

Brioșe de cacao cu glazură de ciocolată LCHF

Acu ceva timp mi-am cumpărat de pe net făină fără carbohidrați, un amestec de fibre pentru a înlocui făina de grâu în produsele de patiserie. La început nu prea am știut ce se fac cu această făină, iar rețeta de pe pungă a fost un fiasco. Însă am continuat să experimentez și am găsit alte proporții care m-au mulțumit. Rețeta de brioșe o fac deja a treia oară și îmi place mult rezultatul, și nu doar mie. Secretul proporțiilor stă în folosirea unui același recipient pentru măsură. În cazul meu este vorba de o lingură standard, cu capacitate de 15 ml. Ingredientele uscate se iau fără vârf, iar excesul se înlătură cu lama unui cuțit.

Făina o găsiți pe net, la o simplă căutare după expresia „faina fara carbohidrati”. Deși prețul poate să vi se pară cam mare, folosirea ei este destul de economică. De exemplu, dacă o folosiți numai pentru aceste brioșe, un pachet vă ajunge pentru cel puțin 10 ture.

Pentru 10-11 bucăți

  • 4 ouă, separate
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri îndulcitor pulbere (eu folosesc green sugar)
  • 4 linguri ulei de cocos
  • 4 linguri de făină fără carbohidrați
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingură tărâțe de psyllium
  • ½ linguriță praf de copt
  • 50 g ciocolată neagră fără zahăr
  • 1 lingură smântână dulce
  • 10 g unt
  • fulgi de migdale pentru decor, opțional

Se încinge cuptorul la 180 grade C.
Albușurile se bat cu praful de sare și cu îndulcitorul, până se fac spumă tare. Se adaugă pe rând gălbenușurile, apoi uleiul, bătând continuu.
Într-un castron se amestecă făina fără carbohidrați cu cacao, psyllium, praf de copt. Se încorporează treptat în compoziția de ouă.
Aluatul se toarnă cu o lingură în forme de brioșe, fie se poate face ca blat întreg de prăjitură.
Se coc circa 25-30 de minute, până când la apăsarea cu degetul, suprafața își revine imediat.

Pentru glazură se topesc la foc mic ciocolata, smântâna dulce și untul. Se unge fiecare brioșă (răcită) cu glazură și se presară cu fulgi de migdale.

Print Friendly

Leave a Reply