Brioșe de cacao cu glazură de ciocolată LCHF
deserturi, băuturi

Brioșe de cacao cu glazură de ciocolată LCHF

Acu ceva timp mi-am cumpărat de pe net făină fără carbohidrați, un amestec de fibre pentru a înlocui făina de grâu în produsele de patiserie. La început nu prea am știut ce se fac cu această făină, iar rețeta de pe pungă a fost un fiasco. Însă am continuat să experimentez și am găsit alte proporții care m-au mulțumit. Rețeta de brioșe low-carb o fac deja a treia oară și îmi place mult rezultatul, și nu doar mie. Secretul proporțiilor stă în folosirea unui același recipient pentru măsură. În cazul meu este vorba de o lingură standard, cu capacitate de 15 ml. Ingredientele uscate se iau fără vârf, iar excesul se înlătură cu lama unui cuțit.
Dacă nu folosiți glazură, aveți un preparat LCHF fără lactate.

Făina o găsiți aici. Deși prețul poate să vi se pară cam mare, folosirea ei este destul de economică. De exemplu, dacă o folosiți numai pentru aceste brioșe, un pachet vă ajunge pentru vreo 10 ture.

Pentru 10-11 bucăți

Se încinge cuptorul la 180 grade C.
Albușurile se bat cu praful de sare și cu îndulcitorul, până se fac spumă tare. Se adaugă pe rând gălbenușurile, apoi uleiul, bătând continuu.
Într-un castron se amestecă făina fără carbohidrați cu cacao, psyllium, praf de copt. Se încorporează treptat în compoziția de ouă.
Aluatul se toarnă cu o lingură în forme de brioșe, fie se poate face ca blat întreg de prăjitură.
Se coc circa 25-30 de minute, până când la apăsarea cu degetul, suprafața își revine imediat.

Pentru glazură se topesc la foc mic ciocolata, smântâna dulce și untul. Se unge fiecare brioșă (răcită) cu glazură și se presară cu fulgi de migdale.


TOTAL: 465 grame, 1489.6 calorii, 39 proteine, 129.7 lipide, 49.3 carbohidrati, 35.5 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Brioșe de cacao cu glazură de ciocolată LCHF
Autor
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 13 Review(s)

Leave a Reply