Budincă de cafea
Am postat această rețetă mai demult, pe pagina de facebook a blogului. N-aș vrea să se piardă, așa că am decis să o public și aici. Budinca se face foarte repede și este divină la gust pentru amatorii de cafea. M-am inspirat de aici.
Pentru 2 porții
- 20 g cacao
- 300 ml smântână dulce
- un shot de espresso (30 ml)
- 20-30 g Green Sugar (sau alt îndulcitor, după gust)
- ½ linguriță gumă de xantan
Într-un ibric se amestecă toate componentele rețetei cu un tel pară. Se pune ibricul pe foc mic, amestecând întruna, până ce compoziția ajunge la fierbere și se îngroașă. Se stinge focul, se toarnă în forme și se lasă la răcit. Se ornează cu ciocolată fără zahăr sau cu ce vreți voi (ar merge niște fructe de pădure).
TOTAL: 380 grame, 996 calorii, 10.9 proteine, 100.2 lipide, 9.9 carbohidrati, 0 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.