Legume la tigaie
fel principal, garnituri

Legume la tigaie

Ador legumele sub orice formă. Modul de preparare pe care vi-l prezint azi este unul din preferatele mele, întrucât este super rapid, cu rezultat delicios. În plus, este o garnitură fără lactate și fără carne, perfectă și pentru cei care țin post.
Dacă vă plac legumele mai moi, țineți-le pe foc câteva minute în plus. Mie îmi plac mai crocante, de aceea nici nu le sărez în timpul preparării, ca să nu lase apă. Puteți alege orice combinație de legume doriți, calculați cam 200-250 g de porție.

Pentru 2 porții

  • 1 vânătă (250 g)
  • 100 g ciuperci
  • 1 ceapă mică
  • 1 ardei capia
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi

Vânăta să taie cuburi, ardeiul și ceapa, fâșii, iar ciupercile, felii mai groase.

Se încinge uleiul într-o tigaie mai adâncă (un wok este cel mai potrivit), apoi se adaugă legumele și se țin la foc mare timp de maxim 5 minute. Se amestecă din când în când, pentru rumenire uniformă.

 

La sfârșit se adaugă usturoiul pisat, sarea și se închide focul.

Se servesc imediat, dar sunt extraordinar de bune și reci (dacă apucă să se răcească).


TOTAL: 510 grame, 382.4 calorii, 6.9 proteine, 31 lipide, 27.5 carbohidrati, 11.9 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com

Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Legume la tigaie
Autor
Data publicării
Rating
41star1star1star1stargray Based on 50 Review(s)

Leave a Reply