Chiftele de dovlecei
fel principal, garnituri pâine, tarte sărate, plăcinte LCHF salate, aperitive, diverse

Chiftele de dovlecei

Iată o rețetă la care nu vă pot da cantități exacte, cum fac de obicei. Dovlecelul poate fi mai mare sau mai mic, vă recomand să reglați consistența aluatului după cum simțiți că e nevoie, prin adăugare de făină de migdale sau tărâțe de psyllium, ori apă. Aluatul trebuie să fie potrivit de gros pentru a putea fi luat cu lingura și pus în tigaie.
Chiftelele ies pline de gust, merg de minune ca o garnitură sau luate la picnic, în călătorie, în pachețelul pentru serviciu.

Pentru circa 10 chiftele

  • 1 dovlecel mediu
  • sare
  • 1-2 ouă
  • 1-2 linguri tărâțe de psyllium
  • 2-3 linguri de făină de migdale
  • un vârf de linguriță de praf de copt
  • mărar tocat, pudră de ceapă/usturoi
  • ulei de cocos pentru prăjit

Dovlecelul spălat, și eventual curățat de coajă, se dă prin răzătoarea mare și se presară cu sare.

După vreo 10 minute se scurge bine de tot de apa lăsată și se pune într-un alt castron. Se amestecă bine cu restul componentelor în afară de ulei. Se mai lasă 10 minute, să se mai umfle tărâțele. Trebuie să iasă un aluat potrivit de gros, pentru a fi luat cu lingura. Dacă e nevoie, se mai reglează densitatea adăugând făină de migdale sau psyllium ori puțină apă.

Într-o tigaie se încinge o lingură de ulei de cocos, apoi se pun chiftelele cu lingura în tigaie.

Se coc la foc mic, sub capac, cam 3-4 minute pe fiecare parte, până se rumenesc.

Se scot și se pot servi imediat, dar sunt bune și reci. Merg bine cu smântână.

Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Chiftele de dovlecei
Autor
Data publicării
Rating
4.51star1star1star1star1star Based on 11 Review(s)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply