Budincă de carne cu mozzarella
Această budincă am preparat-o într-o zi la rugămintea fiicei mele, să-i fac „paste bolognese fără paste”. Rezultatul a încântat-o, iar eu mi-am dat seama că e un fel de mâncare ce se pliază perfect și pe modul de alimentație keto/low-carb.
Pentru circa 4 porții
- 500 g carne tocată (amestec porc + vită)
- 1 ceapă mică, opțional
- 200 ml suc de roșii (passata) sau 2 roșii decojite și tocate
- ulei de cocos sau untură
- busuioc, piper măcinat, usturoi
- 150 g mozzarella din zer
Într-o tigaie se încinge grăsimea și se călește ușor ceapa tăiată mărunt. Puteți să o omiteți și să căliți direct carnea. Se adaugă carnea tocată, se amestecă pe foc mediu, timp de vreo 5 minute, până își schimbă culoarea în mod uniform. Se adaugă roșiile pasate, sarea și se mai lasă vreo 5-10 minute. La sfârșit se adaugă busuiocul (verde sau uscat), piperul și usturoiul (1 cățel pisat sau ½ linguriță de pudră).
O tavă ceramică sau de sticlă se unge cu puțină grăsime, apoi se distribuie carnea uniform. Mozzarella se taie felii și se așază pe toate suprafața.
Se dă tava la cuptor la circa 180 grade C, până ce mozzarella se topește și începe să se rumenească. Se servește imediat.
TOTAL: 910 grame, 1881 calorii, 118.8 proteine, 133.8 lipide, 14.7 carbohidrati, 2.8 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.