Chifteluțe cu legume
Fel principal și garnitură dintr-un foc
Pentru 3 porții:
- 400 g carne tocată
- 1 ou
- 1 ardei capia
- 3-4 tulpini de sparanghel
- 1 dovlecel
- sare, condimente după gust
- ulei de cocos pentru prăjit
Carnea tocată se amestecă bine cu oul, sarea și condimentele. Se trântește de câteva ori cu putere în bol, pentru a se tasa fibrele cărnii. În acest mod, carnea devine mai legată și mai maleabilă, și nu se deformează în timpul gătirii.
Se modelează chifteluțe. Se prăjesc în ulei de cocos, întorcându-le pe toate părțile, până se rumenesc ușor.
Se împing chifteluțele spre marginile tigăii, iar în mijloc se pun legumele curățate și tăiate bucăți potrivite. Se sărează, se adaugă puțină apă, se lasă un pic sub capac la foc mediu, apoi se amestecă periodic. Peste vreo 5 minute se amestecă împreună cu chifteluțele, se stinge focul și se mai lasă acoperit.
TOTAL: 805 grame, 1219.7 calorii, 83.2 proteine, 96.6 lipide, 12.3 carbohidrati, 5.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.





