Chifteluțe cu legume
Fel principal și garnitură dintr-un foc
Pentru 3 porții:
- 400 g carne tocată
- 1 ou
- 1 ardei capia
- 3-4 tulpini de sparanghel
- 1 dovlecel
- sare, condimente după gust
- ulei de cocos pentru prăjit
Carnea tocată se amestecă bine cu oul, sarea și condimentele. Pentru a omogeniza amestecul, am folosit o tehnică pe care am aflat-o din bucătăria rusă, și anume baterea cărnii tocate („отбивание фарша”). Carnea tocată se ia în mână (porții cât încape în palme) și se trântește cu putere într-un bol mai adânc. Se ia din nou în mână și se mai trântește în bol, și așa se procedează de 4-5 ori. După această operațiune, fibrele cărnii se tasează, iar carnea tocată devine mai maleabilă și mai ușor de modelat, și nu se deformează în timpul gătirii.
Se modelează chifteluțe. Se prăjesc în ulei de cocos, întorcându-le pe toate părțile, până se rumenesc ușor.
Se împing chifteluțele spre marginile tigăii, iar în mijloc se pun legumele curățate și tăiate bucăți potrivite. Se sărează, se adaugă puțină apă, se lasă un pic sub capac la foc mediu, apoi se amestecă periodic. Peste vreo 5 minute se amestecă împreună cu chifteluțele, se stinge focul și se mai lasă acoperit.
TOTAL: 805 grame, 1219.7 calorii, 83.2 proteine, 96.6 lipide, 12.3 carbohidrati, 5.1 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.