Ciorbă de salată verde cu afumătură
supe, ciorbe

Ciorbă de salată verde cu afumătură

Chiar dacă i se spune că e o ciorbă de vară, pentru mine tot ce conține afumătură automat se înscrie la categoria de mâncare pentru sezonul rece. Această ciorbă nu face excepție. Am preparat-o într-o zi în care afară bătea un vânt rece și tăios. O porție fierbinte de ciorbă consistentă și gustoasă era tot ce-mi doream pe o vreme ca aceea. În plus, se încadrează de minune la modul de alimentație Low Carb High Fat.

 Pentru circa 6-8 porții

  • 1,5 litri supă de oase (diluată), de legume sau de carne
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 salată verde mare, sau 2 mai mici
  • 200 g bacon/kaiser
  • 3 ouă + 1 albuș + 1 linguriță de smântână
  • 3-4 linguri oțet de mere
  • 200 ml smântână cât mai grasă
  • 1 gălbenuș
  • unt, untură sau ulei de cocos
  • sare, pătrunjel

Salata se spală bine, frunză cu frunză, se scurge bine și se taie mărunt.

Se înfierbântă supa într-o oală.

Într-o tigaie se călește într-o lingură de unt afumătura tăiată bucățele potrivite. După 2-3 minute se adaugă ceapa și usturoiul tăiate mărunt și se mai ține un pic pe foc.

 

Se toarnă peste supa fierbinte și se fierbe 10 minute. Apoi se adaugă salata mărunțită și se mai ține 3-4 minute.

Între timp, se prepară omleta din ouă, albuș, smântână și puțină sare. Se prăjește într-o tigaie mai mare, în unt, pe ambele părți până la rumenire ușoară. Se răstoarnă pe un platou și după ce se răcește un pic, se taie fâșii sau cuburi.

Se pune omleta în ciorbă, se adaugă oțetul, se potrivește de sare și se mai ține pe foc vreo 5 minute.

Se amestecă gălbenușul cu smântâna, peste care se adaugă 1-2 polonice de supă. Se drege ciorba cu acest amestec, se adaugă verdeața tocată și se închide focul. Se lasă să stea măcar 10 minute înainte de servire.

Print Friendly, PDF & Email
Votează dacă îți place
recipe image
Rețetă
Ciorbă de salată verde cu afumătură
Data publicării
Rating
51star1star1star1star1star Based on 14 Review(s)

2 thoughts on “Ciorbă de salată verde cu afumătură”

    1. Să-ți zic un secret: ciorba din poze e făcută chiar cu supă de oase. Merge perfect să faci orice fel de ciorbă, avantajul e că fiind concentrată, îți trebuie cantitate mică, pe care o diluezi cu apă.

Leave a Reply