Clătite groase cu ouă și ceapă verde
O rețetă descoperită recent pe Instagram a devenit una din favoritele noastre. Clătitele ies sățioase și pline de gust. Merg bine la micul dejun, dar și la o cină mai simplă. Pentru a contrabalansa nutrienții, cel mai bine e să fie servite cu legume, de exemplu, cu o salată.
Pentru 6 bucăți
- 2 ouă crude
- 2 ouă fierte
- 2 linguri de iaurt grecesc (cam 85-90 g)
- 2 linguri tărâțe de psyllium (12-13 g)
- 1-2 fire de ceapă verde
- sare, alte condimente, după gust
- 2 linguri de ulei de cocos sau de măsline pentru prăjit
Ouăle fierte se taie cubulețe, iar ceapa verde se toacă mărunt.
Într-un bol se amestecă cu o lingură toate componentele rețetei și se lasă 5-10 minute.
Se încinge uleiul de cocos într-o tigaie. Se ia câte o lingură cu vârf de aluat pentru o clătită și se pune în tigaia încinsă (trebuie să fie cam 6 linguri cu vârf = 6 clătite).
Se țin clătitele la foc mediu spre mic cam 3 minute pe o parte, apoi se întorc cu o paletă și se mai țin încă vreo 3 minute. Trebuie să fie rumenite frumos pe ambele părți. Se scot pe un platou.
Se servesc imediat, dar sunt bune și reci.
TOTAL: 373 grame, 762.6 calorii, 32.1 proteine, 63.1 lipide, 17.8 carbohidrati, 10.9 fibre
Sursa: http://calorii.oneden.com
Notă: Aceste calcule sunt aproximative. Dacă țineți un regim alimentar strict, vă recomand să vă faceți propriile calcule, pornind de la produsele concrete folosite.